Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salvador Simó, Oriol Picas, Bet Piella, Núria Homs i Xavier Jordana

dissabte 12 de febrer 2022

“Cultura i Alzheimer” afavoreix la salut de les persones amb demència i Alzheimer a Vic

El programa liderat per l’Ajuntament de Vic enceta el segon semestre amb activitats gratuïtes fins al mes de juny en diversos equipaments culturals de la ciutat.

Afavorir la salut de les persones amb demència i Alzheimer i la seva participació social a través de l’art i la cultura és l’objectiu del programa Cultura i Alzheimer. La iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Vic ha tornat aquest matí amb la primera activitat al Museu d’Art Medieval de Vic (MEV).

La regidora de Cultura, Bet Piella, ha remarcat que l’Ajuntament de Vic treballa per promoure iniciatives que afavoreixin la salut i consolidi Vic com a ciutat que ofereix benestar i qualitat de vida des de diferents perspectives.

L’art i la cultura són uns instruments molt eficaços per a millorar el benestar emocional i cognitiu de les persones amb malaltia d’Alzheimer i la seva participació social. Per això, la regidora de Benestar i Família, Núria Homs, ha destacat que “la ciutat es fa càrrec de les persones en totes les etapes de la vida, també en la vellesa, centrant-se en l’acompanyament a les persones que pateixen la malaltia, les persones que les cuiden i a les famílies”.

Totes les activitats culturals programades potencien l’humor i l’autoestima, afavoreixen la comunicació amb persones cuidadores i famílies i trenquen estigmes i l’aïllament amb què es poden trobar.

Fins al mes de juny s’han programat diverses activitats culturals per afavorir el benestar de persones amb demència i Alzheimer en diversos equipament culturals de la ciutat com el Museu d’Art Medieval (MEV), Centre d’Arts Contemporànies (ACVic), l’ETC o al Vicpuntzero.

La cultura és salut

“Cultura i Alzheimer” està liderat per l’Ajuntament de Vic, compta amb la coordinació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la col·laboració del Museu d’Art Medieval (MEV), l’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, el Museu de l’Art de la Pell (MAP), Cineclub Vic i Vicpuntzero.

El director del Museu Medieval de Vic (MEV), Oriol Picas, ha destacat l’estreta relació entre la cultura i la salut de les persones. “Creiem que la cultura i la tradició Medieval poden ajudar a millorar la salut de les persones”, ha destacat. 

Per la seva banda, el vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar, Xavier Jordana, ha destacat que la Universitat se sent amb el deure d’acompanyar i estar al costat de la ciutat i les persones. “La ciutat es un centre de docència i recerca, però té el deure d’estar presents en totes les etapes de la vida dels ciutadans”, ha remarcat.

Salvador Simó, coordinador de “Cultura i Alzheimer”, ha agraït la suma per treballar i afavorir el benestar de les persones.